Het is wat het is

Laatst stond in een IT-vakblad “ICT moet sexier worden, zodat het meer jongeren aanspreekt(…)” met daarbij (weer) het hele vehaal dat er te weinig instroom is in de ICT studies. Dat we in de toekomst een groot tekort zullen hebben. Waarom toch steeds die heisa! Die paniek, alsof de wereld vergaat. Er zijn wel meer beroepen te bedenken waarvoor de Nederlander zijn neus ophaalt en waarvoor we een beroep doen op vaklieden uit het buitenland.

Laten we alstublieft niet weer het vak ICT mooier maken dan het is. Gouden bergen, leasebakken, laptops, mobieltjes, het nieuwe werken… Nee! Het is wat het is. Niet meer en niet minder. Geef een realistisch beeld. Je vindt het leuk of niet, net als andere beroepen. ICT is nu dan toch ook een gewoon vak geworden.

Ben wel benieuwd wat de volgende hype wordt…

Comments are closed.

Herman Mol is powered by WordPress.  Staypressed theme by Themocracy